BA, brand, derdengelden en rechtsbijstand: schadegevallen in de praktijk van de vastgoedbemiddelaar

BIV erkende uren: 3u

Inhoud

BA, brand, derdengelden en rechtsbijstand: schadegevallen in de praktijk van de vastgoedbemiddelaar (3u)

In deze opleiding gaan we in op de verzekeringen die je als vastgoedbemiddelaar verplicht of niet verplicht afsluit. Welke soort verzekeringen bestaan er? Wanneer is er geen dekking? Wanneer is er sprake van een schadedossier? Welke formaliteiten moet je als bemiddelaar verrichten bij een aangifte? Als er dekking is, wat is dan de omvang van deze dekking? Kan je je extra verzekeren? Komt de verzekering tussen als een werknemer of een mede-zaakvoerder weg is met de gelden van de derdenrekening? Wordt zowel de aansprakelijkheidsclaim van de verkoper/opdrachtgever als van de koper gedekt door de verzekering? Wat als je je premie (BIV-lidgelden) niet tijdig hebt betaald? Kan de verzekeraar zich -nadat deze de schadelijders heeft vergoed- richten tot de “makelaar” zelf? Wat ingeval van faillissement van de makelaar? Is er ook een rechtsbijstandsverzekering voor de makelaar in tuchtrechtelijke aangelegenheden?

We bekijken welke de meest voorkomende schadedossiers zijn en waarom de verzekeringsmaatschappij in sommige gevallen wel of niet tussenkomt. Je verneemt waarop je moet letten bij het indienen van een schadedossier.

In het tweede deel van de opleiding staan we kort stil bij de Cyberverzekering en het GDPR-gebeuren. We zoomen ook in op wat recente rechtspraak in de verzekeringsmaterie en toetsen we de verzekeringstheorie aan de praktijk aan de hand van enkele cases.

Doelgroepen

  • Vastgoedbemiddelaars
  • Bedienden
  • BIV-stagiairs

Planning

Webinar
Donderdag 16 Mrt. 2023 - 14u00 - 17u00
3u
Docenten
Profile image of Private Insurance & Property Claims Advisor Concordia Sabine Deprez

Private Insurance & Property Claims Advisor Concordia Sabine Deprez
Private Insurance & Property Claims Advisor Concordia

Verzekering.jpg
verzekeringen

3 opleidingen

Anderen bekeken ook

Er is een fout opgetreden. Probeer de pagina te herladen en opnieuw te proberen. Reload 🗙